De voorgevel

Het metselen is begonnen!

Vandaag is de metselaar gestart met het metselen van buitenmuren. Voor ons een heel spannend moment omdat het nogal bepalend is het het huis eruit komt te zien.

Wanneer je in eigen beheer een huis bouwt mag je alles zelf bepalen, sterker nog, moet je alles zelf bepalen, zo ook de gevelstenen. Onze aannemer doet zaken met drie leveranciers van onder andere gevelstenen, keuze genoeg dus. Nu wisten wij al dat we een roodachtige steen wilde hebben, dit was één an de mogelijkheden die genoemd werd in het kavelpaspoort én wij vinden het een warme kleur. Ik wist niet dat er zoveel soorten roodachtige stenen bestaan. Natuurlijk hadden wij al rondgekeken naar de stenen van andere huizen, maar ja wanneer we een mooie steen hadden gevonden wisten we niet welke steen dat was. Uiteindelijk hebben we bij Raab Karcher een aantal verschillende stenen uitgezocht en hebben adressen gekregen van huizen die met de stenen zijn gebouwd. Na een paar ritten door het land om de geselecteerde stenen in de gevels van huizen te bekijken hebben wij een keuze kunnen maken.

Niet alleen de stenen bepalen het uiterlijk van de muren, omdat de voeg een kleine 20% van het oppervlak bepaald is ook de kleur daarvan zeer bepalend. Wij hebben gekozen voor een donkere voeg, exact welke kleur weten we nog niet niet, dat komt wanneer alle muren staan.

Geplaatst in Uncategorized.