Waarom deze website

Mijn vrouw ik hebben in februari 2018 het plan opgevat of het zou lukken om in onze woonplaats Waddinxveen een kavel te bemachtigen om er een huis op te bouwen. Er werden op meerdere plaatsen kavels aangeboden en ons oog viel op de kavels in ’t Suyt.

Daar stonden destijds diverse kavels in optie en er was en nog één beschikbaar. De beschikbare kavel had niet onze voorkeur, daarom hebben we de gemeente gevraagd of we op de reservelijst konden voor een paar van de kavels die in optie waren.

Na een paar maanden kregen we bericht van de gemeente dat er weer een kavel beschikbaar was. We zijn snel gaan kijken of we de ligging oké vonden, die was top dus moesten we snel achter de financiering aan. Binnen een paar weken moest er een grote mate van zekerheid zijn dat wij de kosten voor de kavel en het bouwen van de woning konden financieren, na een paar weken vroeg de gemeente een optie vergoeding van 5000 euro.

De prijs van de kavel lag vast, maar ja, wat kost het bouwen van een woning in eigen beheer, wat voor woning wilden wij eigenlijk? Wij hebben vrij spontaan gekozen om voor een kavel te gaan dus werd het vele avonden oriënteren op de mogelijkheden van het bouwen van woningen. De keuze is reuze, van vrij standaard catalogus woningen dat als bouwpakket in elkaar worden gezet met beperkte aanpasmogelijkheden tot volledig traditionele bouw waarbij het huis steen voor steen wordt opgebouwd waarbij alles geplaatst wordt waar jij dit wil.

In dezelfde tijd moesten wij ook bepalen wat wij met onze toenmalige woning wilden doen. Gaan we voor zekerheid voor wat betreft de opbrengst, dus snel verkopen, maar wel twee keer verhuizen of wachten we met verhuizen tot de nieuwe woning klaar is: Maar dan wisten we niet wat de opbrengst zou zijn wat de financiële planning lastiger maakt. Nadat een aantal makelaar langs waren geweest hebben we besloten de oude woning eerst te verkopen.

Terug